martes, 29 de marzo de 2016

CABRIT AL FORN (carn)

Un plat molt adient per aquestes festes...

Ingredients:
- 3 cuixes de cabrit
- 1 all
- 1 ceba
- 3 patates
- sal i pebre
- farigola
- oli d'oliva
- Porto




Primer agafo un all i el frego per les cuixes de cabrit i afegeixo sal, pebre i farigola.
A continuació les col·loco en una safata per forn.
Escalfo el forn a 250º durant 12 minuts aprox.
Tallo per sobre una ceba en juliana.
Pèlo les patates, les tallo en 4 trossos i se les afegeixo, un cop salpebrades.
Ho rego tot bé amb l'oli d'oliva i el Porto.
Li afegeixo una tasseta d'aigua.
Un cop el forn calent introdueixo la safata i el baixo a 200º durant 15'
Transcorreguts els 15' baixo el forn a 150º i ho deixo uns 20' més
Heu de vigilar que hi hagi suc a la safata -que no quedi sec- Si cal afegiu una mica més d'oli d'oliva i Porto, deixant'ho 5' més al forn.
Les patates han de quedar tovetes...
El serviu en els plats i poseu el suc restant de la safata en una salsera.
Aquesta recepta la podeu utilitzar també per a les espatlles o cuixes de xai ... queden molt bones ... !!!

CABRITO AL HORNO (carne)

Un plato muy apropiado para estas fiestas

Ingredientes:
- 3 piernas de cabrito
- 1 ajo
- 1 cebolla
- 3 patatas
- sal y pimienta
- tomillo
- aceite de oliva
- Oporto




Primero cojo un ajo y lo froto por las piernas de cabrito. Les añado sal, pimienta y tomillo.
A continuación las coloco en una bandeja para horno.
Precaliento el horno a 250º durante 12 minutos aprox.
Corto por encima una cebolla en juliana. 
Pelo las patatas, las corto en 4 trozos y se las añado, una vez salpimentadas.
Lo riego todo bien con el aceite de oliva y el Oporto.
Le añado una tacita de agua.
Una vez el horno caliente introduzco la bandeja y lo bajo a 200º durante 15'
Transcurridos los 15' bajo el horno a 150º y lo dejo unos 20' más
Tenéis que vigilar que haya jugo en la bandeja -que no se seque- si es necesario añadís un poco más de aceite de oliva y Oporto, dejándolas 5' más en el horno.
Lo servís en los platos y ponéis el jugo restante de la bandeja en una salsera. 
Esta receta la podéis utilizar también para las espaldas o piernas de cordero... quedan muy buenas... !!!









BAKED KID: (meat)

As usual on Easter Day, I baked lamb. Saturday was looking for a shoulder of lamb, but do not found  it... so I went to the Carrefour de Cabrera -that which I have closer to my house and there I could find legs kid ...it is not the same, since they are more expensive ... but as there were only three, I did an extraordinary ...

Ingredients:
- 3 Legs kid
- 1 clove garlic
- 1 onion
- 3 potatoes
- salt and pepper
- thyme
- olive oil
- Porto wine
- 1 water cup



First I take a garlic and rub kid's legs. I add salt, pepper and thyme.
Then place them on a baking sheet.
I hot the oven at 250 degrees for 12 minutes approx.
Short above julienne an onion.
Clean potatoes, cut into 4 pieces and add them, once peppered.
Watering it all well with olive oil and Porto wine.
I add a cup of water too. 
Once the oven is hot, I introduce the tray and low the oven at 200º for 15'
After 15' under the oven to 150 degrees and leave it about 20 minutes more
The potatoes must be soft...
You have to watch that has juice in the tray which is not dryness and if it is necessary, you add a little more olive oil and Porto wine, leaving them 5' more in the oven.
You serve the kid on plates and would gain the remaining pan juices in a sauce bowl.
This recipe can also be used for the back or legs of lamb ... are very good ... !!!

domingo, 27 de marzo de 2016

MONA DE PASQUA (postre) - casolana -

Com que el dia de Pasqua és el dilluns que ve, dia 28/03, us proposo una recepta de "mona" casolana que faran les delícies dels vostres fillols o filloles, néts o nétes.

1. Ingredients per al pa de pessic:
Farem primer el pa de pessic que serà la base de la "mona"

- 18 cullerades soperes de llet
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- 200 grams de sucre
- 400 grams de farina pastissera
- 1 sobre i mig de llevat, marca Royal
- 1 llimona (la raspadura)
- 3 ous sencers + 1 clara
- Un pessic de sal
- Mantega dolça de vaca per untar el motlle




En un pot poseu la llet, l'oli i el sucre i es remou fins que el sucre quedi dissolt. A continuació afegiu els rovells d'ou i ho barregeu bé fins aconseguir una pasta espessa.
A continuació i sense deixar de remenar, afegiu la farina a poc a poc.
Li acostumo a passar el mini-pimer de manera que no quedin grumolls. Tot seguit tireu la raspadura de la llimona.
A part bateu les clares amb un pessic de sal fins que estiguin
a punt de neu. Les afegiu un polsim de sucre perquè quedin més dures. Tireu el llevat a la pasta juntament amb les clares i la raspadura de la llimona.
En un motlle de forn, el unteu amb la mantega, posant-li  una mica de farina. Tireu la pasta al motlle i la deixeu reposar 1 hora. Després i amb el forn ben calent el coeu durant 3/4 d'hora a forn mitjà.
Quan estigui, el traieu i el deixeu refredar.

2. Ingredients per a l'adorn:

- 1 rajola de xocolata negra de cobertura d'uns 400 grams.
- Un pessic de mantega de vaca dolç
- Melmelada de préssec, albercoc, taronja o maduixa ... a triar ...
- 1 animalet gran de xocolata
- 1 ou de xocolata per a cada un
- Plomalls de colors
- pollets

A part i amb xocolata de cobertura negre, el desfeu al bany maria, afegint-li una mica de llet, mantega de vaca dolç i el reserveu.
Un cop fred el pa de pessic, el partiu horitzontalment i li poseu melmelada al mig.
La melmelada pot ser de préssec, albercoc, taronja o maduixa ... segons els gustos ...
A continuació i després d'haver cobert la melmelada amb l'altra capa de pa de pessic, li tireu la xocolata de cobertura per sobre, deixant-lo refredar.
Normalment acostumo a comprar ous de xocolata i un animalet més gran que els ous (un conill, un gos, un pallasso, un gat, també de xocolata) i el col.loco al mig del pastís. Al voltant poso els ous, amb plomalls de colors i pollets, tal com podeu veure a la foto ...
Poseu-la a la nevera un parell d'hores, perquè la xocolata s'endureixi i prova superada ... !!!
Us desitjo un feliç dia de Pasqua a tots i a gaudir amb els nens ... !!!

Es pot guarnir també la mona amb figuretes de plàstic, segons les preferències i les edats dels nens ...

MONA EASTER (dessert) - homemade -

Since Easter Day is next Monday, day 28/03, I propose a recipe for "mona" home that will delight of your godchildren, grandsons or granddaughters.

1. Ingredients for the sponge cake:
We will make first cake that will be the basis of "mona"

- 18 tablespoons milk
- 5 tablespoons olive oil
- 200 grams of sugar
- 400 grams of cake flour
- 1 and a half yeast, brand Royal
- 1 lemon (scrape)
- 3 whole eggs + 1 eggwhite 
- a pinch of salt
- sweet cow butter for mold




In a saucepan you put the milk, oil and sugar and stir until sugar remains dissolved. Then you add the egg yolks and mix
their well until a paste thick. 
Then without stop stirring, you add the flour gradually.
I usually pass the mini-pimer so smooth and put then scrape lemon.
Besides you beat the egg whites with a pinch of salt until
to soft peaks. You add them a pinch of sugar to make them tougher. Put yeast to the dough with egg whites and lemon scrapings.
In a baking dish, it rubs with butter, sprinkling with a little flour. Put the dough into the mold and let stand 1 hour. And afterwards, with hot oven, you kook the dough for 3/4 hour in a medium oven.
When it is ready,  you leave it to cool.

2. Ingredients for decoration:

- 1 tablet of black chocolate cover about 400 grams.
- a pinch of sweet butter cow
- peach jam, apricot, orange or strawberry ...to choose ...
- 1 large animal chocolate
- 1 egg chocolate for everyone
- dusters colors
- chicks

Besides black and chocolate coverage, unmake water bath, adding a little milk, butter fresh cow and reserving...
Once cold the cake, you split the cake horizontally and put jam in the middle.
The jam can be of peach, apricot, orange or strawberry ... according to the tastes ...
Then and after the jam covered with another layer of cake, adds couverture chocolate over it, letting it cool.
Normally I usually buy chocolate eggs and a larger animal  (a rabbit, a dog, a clown, a cat, also chocolate) and I place in the middle of the cake with the eggs around, with dusters colors and chicks, as you can see in the picture...
Put it in the refrigerator a couple of hours, so that the chocolate hardens and test passed ... !!!
I wish you a happy Easter Day and all children enjoy ... !!!

You can also decorate the "mona Easter" with plastic figures, according to the preferences and ages of children ...

MONA DE PASCUA (postre) -casera-

Dado que el día de Pascua es el lunes próximo, día 28/03, os propongo una receta de "mona" casera que harán las delicias
de vuestros ahijados/ahijadas, nietos/nietas.

1. Ingredientes para el bizcocho:
Haremos primero el bizcocho que será la base de la "mona"

- 18 cucharadas soperas de leche
- 5 cucharadas de aceite de oliva
- 200 gramos de azúcar
- 400 gramos de harina pastelera
- 1 sobre y medio de levadura, marca Royal
- 1 limón (la raspadura)
- 3 huevos enteros + 1 clara
- un pellizco de sal
- mantequilla dulce de vaca para untar el molde


En un cazo ponéis la leche, el aceite y el azúcar y se remueve hasta que el azúcar quede disuelto. A continuación añadís las yemas de huevo y lo mezcláis bien hasta conseguir una pasta
espesa.
A continuación y sin dejar de remover, añadís la harina poco a poco. 
Le acostumbro a pasar el mini-pimer de forma que no queden grumos. Seguidamente echáis la raspadura del limón.
Aparte batís las claras con un pellizco de sal hasta que estén 
a punto de nieve. Les añadís un pellizco de azúcar para que queden más duras. Echáis la levadura a la pasta junto con las claras y la raspadura del limón.
En un molde de horno, lo untáis con la mantequilla, espolvoreándolo con un poco de harina. Echáis la pasta en el molde y la dejáis reposar 1 hora. Después y con el horno bien caliente lo cocéis durante 3/4 de hora a horno medio.
Cuando esté, lo sacáis y lo dejáis enfriar.

2. Ingredientes para el adorno: 

- 1 tableta de chocolate negro de cobertura de unos 400 gramos. 
- una pizca de mantequilla de vaca dulce
- mermelada de melocotón, albaricoque, naranja o fresa... a elegir...
- 1 animalito grande chocolate
- 1 huevo de chocolate para cada uno
- plumeros de colores
- pollitos 

Aparte y con chocolate de cobertura negro, lo deshacéis al baño maría, añadiéndole un poco de leche, mantequilla de vaca dulce y lo reserváis.
Una vez frío el bizcocho, lo partís horizontalmente y le ponéis mermelada en medio. 
La mermelada puede ser de melocotón, albaricoque, naranja o fresa... según los gustos...
A continuación y después de haber cubierto la mermelada con la otra capa de bizcocho, le echáis el chocolate de cobertura por encima, dejándolo enfriar.
Normalmente acostumbro a comprar huevos de chocolate y un animalito más grande que los huevos (un conejo, un perro, un payaso, un gato, también de chocolate) y lo situo en medio del pastel. Alrededor pongo los huevos, con plumeritos de colores y pollitos, tal y como podéis ver en la foto... 
Ponédla en el frigorífico un par de horas, para que el chocolate se endurezca y prueba superada... !!!
Os deseo un feliz día de Pascua a todos y a disfrutar con los niños... !!!

Podéis adornar también la mona con figuritas de plástico, según las preferencias y las edades de los niños...





lunes, 14 de marzo de 2016

CASSEROLE OF COD FOR LENT (fish)

This dish is typical of this season: Lent. Usually taken as a single dish and then ... dessert and coffee ...
First you can also make some buds with anchovies, as I did on Sunday.

Ingredients for 6 people:
- 6 pieces of large cod, without salt or spines (better be riding)
- 6 artichokes cut into 6 pieces c / u.
- Half a kilo of baby peas (findus)
- 6 hard-boiled eggs
- Flour batter cod
- 1 large grated onion
- 3 grated tomatoes
- 1 clove garlic (optional)
- 1 glass of dry white wine
- Salt and olive oil
- You can add asparagus tips (optional)
- 2 cups water



First the cod fillets fried in a pan with olive oil, previously passed through flour. Are reserved.
Then artichokes, cut into pieces with olive oil and fry reserved. The same asparagus tips.
In a pan sautéed with onion and tomato ago.
You can also add a clove of garlic.
Then cod, artichokes, asparagus, peas boiled apart will have the glass of dry white wine and 2 cups of water and salt is added and left at low heat for 20 minutes.
At the end is decorated with boiled eggs, peeled and halved.

BACALAO DE CUARESMA: (pescado)

Este plato es típico de esta temporada: la Cuaresma. Normalmente se toma como único plato y después... el postre y el café...
También, si queréis, podéis hacer de primero unos cogollos con anchoas, tal y como hice yo ayer domingo.

Ingredientes para 6 personas:
- 6 trozos de bacalao grandes, sin sal ni espinas (mejor que sean lomos)
- 6 alcachofas cortadas en 6 trozos c/u. 
- medio kilo de guisantes baby (Findus)
- 6 huevos duros
- harina para rebozar el bacalao
- 1 cebolla rallada grande
- 3 tomates rallados
- 1 diente de ajo (optativo) 
- 1 copita de vino blanco seco
- sal y aceite de oliva 
- 2 tazas de agua



Primero se fríen los lomos de bacalao en una sartén con el aceite de oliva, previamente pasados por harina. Se reservan.
Seguidamente se fríen las alcachofas, cortadas a trozos, con el aceite de oliva y se reservan. 
En una cazuela se hace un sofrito con la cebolla y el tomate.
También se puede incorporar un diente de ajo.
A continuación se añade el bacalao, las alcachofas, los guisantes que se habrán hervido aparte, la copita de vino blanco seco y 2 tazas de agua y la sal y se deja a fuego suave durante 20 minutos.
Al final se adorna con los huevos duros pelados y partidos por la mitad. 

BACALLA DE QUARESME:

Aquest plat és típic d'aquesta temporada: la Quaresma. Normalment es pren com a únic plat i després ... les postres i el cafè ...
També podeu fer com a primer uns capdells amb anxoves, tal i com vaig fer jo ahir diumenge...

Ingredients per a 6 persones:
- 6 trossos de bacallà grans, sense sal ni espines (millor que siguin lloms)
- 6 carxofes tallades en 6 trossos c/u.  
- Mig quilo de pèsols baby (findus)
- 6 ous durs
- Farina per arrebossar el bacallà
- 1 ceba ratllada gran
- 3 tomàquets ratllats
- 1 gra d'all (optatiu)
- 1 copeta de vi blanc sec
- Sal i oli d'oliva
- 2 tasses d'aigua




Primer es fregeixen els lloms de bacallà en una paella amb l'oli d'oliva, prèviament passats per farina. Es reserven.
Seguidament es fregeixen les carxofes, tallades a trossos, amb l'oli d'oliva i es reserven.
En una cassola es fa un sofregit amb la ceba i el tomàquet.
També es pot incorporar una dent d'all.
A continuació s'afegeix el bacallà, les carxofes, els pèsols que s'hauran bullit a part, la copeta de vi blanc sec i 2 tasses d'aigua i la sal i es deixa a foc suau durant 20 minuts.
Al final s'orna amb els ous durs pelats i partits per la meitat.

lunes, 7 de marzo de 2016

FRITTERS: dessert

We have already started the Easter and like every year one of the favorite of children and adults desserts are fritters.
Here are three recipes that will delight all ...

1. fritters Emporda:
Ingredients:
- 250 grams. of flour
- 100 grams. of sugar
- 3 eggs
- 1 small glass of anise
- a pinch of salt
- oil
- cumin

Beat the eggs and mix with flour, sugar, pinch of salt, anise and cumin.
Let stand 45'
The paste must be dense without being too much.
Heat oil in skillet (in abundance) and they are throwing the spoon, small amounts of paste, fry on both sides until well browned.
Drain on paper towels.
Donuts are placed in a fountain and watered liberally with sugar.




2. Apple fritters:
Ingredients:
- 250 grams. of flour
- 4 liters of milk
- 1 small glass of rum
- 3 eggs
- 100 grams. of sugar
- cinnamon
- a pinch of salt
- half a kilo of apples
- 1 tablespoon olive oil

Flour is poured into a bowl and gradually with milk and rum gets wet. When well crafted, they are added the egg yolks and beaten egg whites to form a snow.
It puts salt and work until well smooth and fluid paste. It also puts cinnamon.
Peel the apples, the center of each is emptied and cut skinny wheels, leaving them a moment to soak in rum, water cut.
Below is a taken to apples and smeared with dough, frying in either hot, plentiful oil until golden brown fritters. Drain on paper towels and serve hot, sprinkled with abundant sugar.
Rum can be replaced with brandy or kirsch.




3. Wind's fritters:
Ingredients:
- 200 grams. of flour
- 6 eggs
- 1 lemon
- 35 grams. of lard (pork fine)
- 1 heaping tablespoon sugar

It is catching fire a saucepan with a quart of water,
the rind of a lemon, sugar and butter. This boils
for five minutes, then he is added gradually, flour. Stir constantly until the dough is strong and well cooked.
That done, allowed to cool and added one after another six eggs, whisking vigorously.
Small portions of dough are then taken with a spoon and fry over low heat.
Drain on paper towels.
Finally they sprinkled with sugar and served hot.



BUÑUELOS (postre)

Hemos empezado ya la Semana Santa y como cada año uno de los postres preferidos de niños y mayores son los buñuelos.
Aquí tenéis 3 recetas que harán las delicias de todos...

1. Buñuelos del Ampurdà:
Ingredientes:
- 250 gramos de harina
- 100 gramos de azúcar
- 3 huevos
- 1 copita de anís
- un pellizco de sal
- aceite
- comino

Se baten los huevos y se mezclan con la harina, el azúcar, el pellizco de sal, el anís y el comino.
Lo dejáis reposar 45'
La pasta ha de resultar espesita sin serlo demasiado.
Se calienta aceite en la sartén (en abundancia) y se van echando con la cuchara, pequeñas cantidades de pasta, que se fríen por ambos lados hasta quedar bien dorados. 
Se escurren sobre papel de cocina.
Se ponen los buñuelos en una fuente y se riegan abundantemente con azúcar. 





2. Buñuelos de manzana:
Ingredientes:
- 250 gramos de harina
- 4 litros de leche
- 1 copita de ron
- 3 huevos
- 100 gramos de azúcar
- canela
- un pellizco de sal
- medio kilo de manzanas
- 1 cucharada de aceite de oliva

Se echa la harina en un recipiente y se moja poco a poco con la leche y el ron. Cuando está bien trabajada, se le agregan las yemas de huevo y las claras batidas hasta formar una nieve.
Se pone la sal y se trabaja hasta obtener una pasta bien lisa y fluida. Se le pone también canela. 
Se pelan las manzanas, se vacía el centro de cada una y se cortan a ruedas delgaditas, dejándolas unos momentos en remojo con el ron, cortado de agua.
A continuación se toman una a una las manzanas y se untan con la pasta, friéndose en aceite abundante, bien caliente, hasta que queden doraditos los buñuelos. Se escurren sobre papel de cocina y se sirven calientes, espolvoreados de abundante azúcar.
El ron puede remplazarse por coñac o kirsch.




Buñuelos de viento:
Ingredientes: 
- 200 gramos de harina
- 6 huevos
- 1 limón
- 35 gramos de manteca (de cerdo fina)
- 1 cucharada sopera colmada de azúcar

Se pone al fuego una cacerola con un cuarto de litro de agua, 
la corteza de un limón, el azúcar y la manteca. Esto se hierve
durante cinco minutos, añadiéndose entonces, poco a poco, la harina. Se remueve sin cesar hasta que la pasta esté bien fuerte y cocida. 
Hecho esto, se deja enfriar y se le añaden uno tras otro seis huevos, sin dejar de batir con fuerza. 
Se toman entonces pequeñas porciones de masa con una cuchara y se fríen a fuego lento.
Se escurren sobre papel de cocina. 
Finalmente se espolvorean con azúcar y se sirven calientes. 









BUNYOLS (postre)

Hem començat ja la Setmana Santa i com cada any una de les postres preferits de nens i grans són els bunyols.
Aquí teniu 3 receptes que faran les delícies de tots ...

1. Bunyols de l'Empordà:
Ingredients:
- 250 grams de farina
- 100 grams de sucre
- 3 ous
- 1 copeta d'anís
- Un pessic de sal
- oli
- comí

Es baten els ous i es barregen amb la farina, el sucre, el pessic de sal, l'anís i el comí.
Ho deixeu reposar 45 '
La pasta ha de resultar espessa sense ser-ho massa.
S'escalfa oli a la paella (en abundància) i es van tirant amb la cullera, petites quantitats de pasta, que es fregeixen per ambdós costats fins a quedar ben daurats.
S'escorren sobre paper de cuina.
Es posen els bunyols en una font i es reguen abundantment amb sucre.




2. Bunyols de poma:
Ingredients:
- 250 grams de farina
- 4 litres de llet
- 1 copeta de rom
- 3 ous
- 100 grams de sucre
- canyella
- Un pessic de sal
- Mig quilo de pomes
- 1 cullerada d'oli d'oliva

Es tira la farina en un recipient i es mulla poc a poc amb la llet i el rom. Quan està ben treballada, se li afegeixen els rovells d'ou i les clares batudes fins a formar una neu.
Es posa la sal i es treballa fins a obtenir una pasta ben llisa i fluida. Se li posa també canyella.
Es pelen les pomes, es buida el centre de cadascuna i es tallen a rodes primetes, deixant-les uns moments en remull amb el rom, tallat d'aigua.
A continuació es prenen una a una les pomes i s'unten amb la pasta, fregint en oli abundant, ben calent, fins que quedin dauradets els bunyols. S'escorren sobre paper de cuina i se serveixen calents, coberts d'abundant sucre.

El rom es pot reemplaçar per conyac o kirsch.




3. Bunyols de vent:
Ingredients:
- 200 grams de farina
- 6 ous
- 1 llimona
- 35 grams de mantega (de porc fina)
- 1 cullerada sopera plena de sucre
- 1/4 de litre d'aigua

Es posa al foc una cassola amb un quart de litre d'aigua,
l'escorça d'una llimona, el sucre i la mantega. Això es bull
durant cinc minuts, afegint llavors, a poc a poc, la farina. Es remou sense parar fins que la pasta estigui ben forta i cuita.
Fet això, es deixa refredar i se li afegeixen, un darrere l'altre, sis ous, sense deixar de batre amb força.
Es prenen petites porcions de massa amb una cullera i es fregeixen a foc lent.
S'escorren sobre paper de cuina.

Finalment s'empolvoren amb sucre i es serveixen calents.


martes, 1 de marzo de 2016

RICE MOUNTAIN (started)

This week and since we are already at the time of the mushrooms ... and they are more affordable to the pockets, I propose a rice mountain, if you do, as I explain, you will mouthwatering, as they say generally...

Ingredients for 4 people:
- 4 chicken thighs
- 4 rabbit back (can replace the pork sausages for 4)
- 200 grams of small rovellons (whole) or large cut into 4 pieces ...
- 1 red or green pepper, cut into small pieces
- 4 small artichokes, cut into 4 pieces each
- 3 grated tomatoes
- 1 grated onion 
- 1 clove garlic and parsley
- Beef or chicken broth (you can also put broth Gallina Blanca brand or Aneto)
- Salt (half a teaspoon)
- A pinch of black pepper
- 4 cups of coffee rice
- olive oil




Take a paella. You put olive oil and do a stir-fry with chicken, rabbit or sausages. When the meat pieces are golden brown, you place them on a plate and keep them.

Then you make a fry with peppers, artichokes and mushrooms and cook to fire live about 5 minutes, stirring with a wooden spoon. Then add the grated tomatoes and onion. Once cooked, garlic and parsley, finely chopped.

Once this is done,  you can add rice and meat. You will  leave to cook for about 5/7 minutes, stirring with a spoon.

Afterwards you add broth or fish stock (boiling), salt and pepper.
We will cook for 15 to 17 minutes.

We closed the fire and let rest 5 minutes, covering it with newspaper.

... And you're ... !!! and you can bring to the table ... !!!
Bon appetit friends ... !!!

ARROS DE MUNTANYA (entrant)

Aquesta setmana i atès que ja estem en l'època dels bolets ... i ja són més assequibles per a les butxaques, us proposo un arròs de muntanya, que si ho feu com us explico, us llepareu els dits, com es diu vulgarment. 

Ingredients per a 4 persones:
- 4 cuixes de pollastre
- 4 espatlles de conill (les podeu substituir per 4 salsitxes de porc)
- 200 grams de rovellons petits (sencers) o grans tallats en 4 trossos ...
- 1 pebrot vermell o verd tallat en trossos petits
- 4 carxofes petites, tallades en 4 trossos cadascuna
- 3 tomàquets ratllats
- 1 ceba també ratllada
- 1 gra d'all i julivert
- Brou de carn o pollastre (també es pot posar brou marca Gallina Blanca o Aneto)
- Sal (mitja cullerada)
- Un pessic de pebre negre
- 4 tasses de cafè d'arròs
- Oli d'oliva




Agafeu una paella. Poseu oli d'oliva i feu un sofregit amb el pollastre, el conill o les salsitxes. Quan els trossos de carn estan ben daurats, els col·loqueu en un plat i els reserveu.

A continuació feu un sofregit amb el pebrot, les carxofes i els bolets i ho deixem coure a foc viu uns 5 minuts, remenant amb una cullera de fusta. Tot seguit afegim els tomàquets i la ceba ratllats i un cop cuits, l'all i el julivert, ben picats.

Un cop fet això, ja podeu afegir l'arròs i la carn. El deixareu coure uns 5/7 minuts, remenant amb la cullera.

Afegiu el brou o fumet (bullint), la sal i el pebre.
Ho courem de 15 a 17 minuts.

Tanquem el foc i ho deixerem reposar 5 minuts més, tapant amb paper de diari.

... I ja està ... !!! ja la podreu portar a taula ... !!!
Bon profit amics ... !!!