Ingredients : (per a 6 persones)
- 1 pollastre (sense ossos)
- 200 grs. de carn picada de vedella
- 200 grs. de carn magre també picada
- 4 ous batuts
- 1 paquet de prunes sense pinyol
- 50 grs. de panses de Corint
- 50 grs. de pinyons
- sal i pebre
- 1 copeta de xerès dolç
- 1 copeta de conyac
- oli d'oliva
- llard (mantega de porc)
Dues hores abans de fer-lo, es posa el pollastre en maceració amb el conyac i el xerès dolç, junt amb la sal i el pebre.
Es posa també en remull de xerès i conyac les panses de Corint.
Es baten els ous i es barregen amb les carns picades, més la sal i el pebre i la resta de xerès i conyac.
Tot ben remenat, s'hi afegeixen els pinyons, les panses i les prunes i es procedeix a farcir el pollastre.
Amb agulla i fil es fan els cosits del coll i també de la part de la mitra. Un cop fets, s'agafen 3 tires amples de drap blanc i es fàn 3 lligats perquè quedi ben subjecte.
S'hi posa sal i pebre pel damunt, untant-l'ho tot ell amb el llard.
Després agafeu una safata de forn. S'hi posa llard i damunt el pollastre ben regat amb l'oli d'oliva.
Amb el forn ben calent hi col.loqueu el pollastre i baixeu el foc del forn.
Ideal coure'l a 180º -dons s'ha de coure a poc a poc- (de mitja hora a 3/4 d'hora aprox.) tombant-l'ho de tant en tant.
Un cop cuit, el deixeu refredar i ja està... El talleu a talls prims com una vianda freda.
...
No hay comentarios:
Publicar un comentario