lunes, 1 de septiembre de 2014

LLAMANTOL O LLAGOSTA AL FORN (crustacis)

Recordo que quan era petita, el meu pare, en arribar el mes de maig, feia un viatje cada any a Menorca per motius de feina. Quan tornava, ens portava sempre especialitats d'aquesta meravellosa illa: pastissos de mitja lluna, ametllats, escopinyes i -és clar- una llagosta. La meva mare llavors la cuinava i per aixó he pensat que us podria agradar que avui us dediqués aquest plat. 


Ingredients per a 4 persones :


- 2 llamàntols o 2 llagostes vives de 900 grs. aprox. c/u.
- Sal i pebre negre i suc de llimona
- Salsa mahonesa
- 4 tomàquets ratllats 
- oli d'oliva 

 Port de Ciutadella (Menorca)
Ses Voltes,  Ciutadella (Menorca)
Cala Macarelleta (Menorca) 

Es Plà (Fornells) Menorca 

    Llamàntol 
Elaboració :
Amb un ganivet de cuina gran o unes tisores ben esmolades, es talla un dels llamàntols o llagosta longitudinalment. Agafeu-lo amb les mans i separeu les dues meitats amb molta cura.
Salpebreu-lo tot seguit i afegiu unes gotes de suc de llimona.
Després busqueu una safata de forn  i col.loqueu-hi els llamàntols o llagostes, junt amb unes gotes d'oli d'oliva. Fiqueu la safata al forn durant uns 3 o 4 minuts. Un cop transcorregut el temps assenyalat, hi afegiu pel damunt els tomàquets ratllats i la salsa mahonesa, deixant-ho 2 o 3 minuts més al gratinador... i llestos...!
Bon profit. 
Ho acompanyareu amb un vi blanc sec. 


Consell culinari :

Procureu tallar el llamàntol o la llagosta sobre una superfície
que us permeti recollir el suc que es desprèn durant el tall. Després el podeu incorporar pel damunt, quan ja sigui al forn. 


Una altra manera de fer-ho :

Un cop obert el crustaci, agafeu una planxa de cuina molt calenta i després d'afegir unes gotes d'oli d'oliva, col.loqueu-hi les dues meitats per la part de la carn... deixeu que es cuinin durant uns 3 o 4 minuts. Un cop transcorregut el temps indicat, doneu-li la volta i deixeu-ho 1 minut més. Es pot acompanyar amb salsa mahonesa i romesco.
És un plat deliciós.

Els podeu comprar en vivers o llotjes de peix (quan facin les 
subhastes), sempre us surtirà més econòmic...


També es pot fer tipus sarsuela... però aquest plat ja us el explicaré un altre dia...

Que vagi de gust, amics meus!

1 comentario:

  1. Seguin la teva recepta, demà per dinar les faré al forn. Gràcies.

    ResponderEliminar