martes, 23 de diciembre de 2014

GALL DINDI O PAVA FARCIDA AMB FRUITS SECS AL FORN: (segon)

Aquesta és la recepta per al segon plat d'aquestes festes. La podeu fer comprant un pollastre de corral, un capó o bé un gall dindi.
Si sou moltes persones a l'hora de dinar, millor comprar un gall dindi o pava gran que són apropiats per a més comensals.
Normalment jo acostumo a fer una pava. La pava és més tendra i sucosa que el gall dindi, pel que us aconsello la femella.

Ingredients per a 8-10 persones - Temps de preparació i cocció: 3 h. 30 minuts
- 1 pava de 3,5 a 4 kg. Sencera i buidada
- 6 salsitxes de porc tallades a trossets
- 180 grs. de prunes sense pinyol
- 180 grs. de figues seques
- 50 grs. de pinyons pelats
- 2 pomes tallades a trossets
- 100 grs. d'orellanes de préssec
- 3 pastanagues
- 2 cebes
- 1 got de brandi
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- 50 grs. de mantega de porc



Preparació:
Primer rentarem bé la pava. La assecarem i la salpebrem per dins i per fora.
En un cassó a part posarem les figues i les prunes en aigua
temperada fins que s'estovin.
Seguidament els escorrerem, els trossejarem i els reservarem.
Omplirem la pava amb les figues, les prunes, els pinyons, les pomes i les orellanes de préssec, així com amb els trossos de salsitxes. A continuació cosirem amb agulla i fil la pava, tancant de manera que no s'escapi el farciment.
Precalentarem el forn a 180º
Untarem la safata de forn amb la mantega de porc i col·locarem la pava. Posarem l'oli d'oliva per sobre.
Al voltant de la pava col.locarem les pastanagues i la ceba tallades a trossos i les salpebrem.
La regarem amb el brandi.
Normalment faig servir un truc: Agafo una agulla i una xeringa i vaig introduint brandi dins de la pava ... a les cuixes i també en el pit.
En aquest punt la posarem al forn fins que la pell estigui daurada. La tindrem al forn aproximadament 3 hores.
Un cop acabada la cocció, posarem al voltant més figues, prunes, pinyons i poma -que serà l'acompanyament de la mateixa-
Les pastanagues i les cebes podem rebutjar-les.
La salsa serà l'oli d'oliva, la mantega de porc i el brandi tot barrejat. Podem posar aquesta salsa en una font.
També es pot barrejar la salsa amb les pastanagues i les cebes i passar-ho tot pel minipimer -segons els gustos-

No hay comentarios:

Publicar un comentario