jueves, 12 de febrero de 2015

FAVES TENDRES A LA CATALANA (entrant)

Aquesta setmana una recepta molt fàcil de fer i molt gustosa...

Ingredients per a 4 persones:

1.200 grs. de faves tendres, sense clova 0 faves baby congelades, marca Findus.
100 grs. de cansalada tendra de porc
1/2 dl. d'oli d'oliva
1 botifarra negre tallada a trossos 
1 tomàquet petit
1 ceba petita 
1 fulla de llorer
2 fulles de menta 
1/2 vas de xerès sec
1 raig d'anís dolç
sal i pebre
mig vas d'aigua

Fregirem el porc, tallat a trossets, en oli junt amb el tomàquet i la ceba a quarts, fins que quedin daurats. 
Quan estiguin cuits, hi posarem les faves tendres, sense clova i ho remenarem amb una cullera de fusta. 
Hi tirarem la fulla de llorer, la menta, el 1/2 vas de xerès sec i el raig d'anís dolç, ho salpebrem i afegirem el mig vas d'aigua.
Ho deixarem a foc lent durant 40 minuts, que vagi fent xup-xup...col.locant una tapadora a sobre. 
Als 35 minuts de cocció hi posarem la botifarra negre, tallada a trossos.
Si hem de remoure, sacsejarem la cassola amb molta cura.
Molt important: abans d'apagar el foc de la cocció, ho tasteu... les faves han de quedar tendres... si veieu que encara no ho estàn, ho deixeu 10 minuts més. 
Espero que us agradi i bon profit...!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario