lunes, 6 de abril de 2015

GAZZOFIA (entrant)

Aquest era un dels plats favorits dels meus pares...

Aquí teniu la recepta per a dues persones :

 - 1 sípia de 400 grs. 
 - 1 ceba grossa
 - 2 tomàquets
 - 5 dents d'all sense pelar
 - 3 patates mitjanes tallades a quadrets
 - sal 
 - oli d'oliva
 - mig vas de xereç sec
 - 1 fulla de llorer
 - 300 grs. de pèsols pelats
 - 300 grs. de cloïsses
 - aigua calenta que ho cobreixi

Es neteja la sípia i es talla a trossets petits. Es deixa a l'escorredora. En una cassola s'hi posa l'oli d'oliva i es fa un sofregit de ceba i tomàquet ratllat. Una vegada fet s'hi tira la sípia, els alls sense pelar i la fulla de llorer. Es deixa que faci xup xup, el temps de remenar una estona la cassola amb una cullera de fusta i, seguidament, s'hi tiren els pèsols i les patates. Tot seguit s'hi aboca l'aigua calenta, procurant que ho cobreixi i es deixa que arrenqui el bull, moment en que s'hi afegirà el vas de xereç sec i es baixarà la força del foc, deixant que es vagi couent a poc a poc (mitja hora aprox.) Finalment, s'hi tiren les cloïsses. 

Una vegada tot cuit, es serveix a la mateixa cassola. Es fa una maionesa amb all (optatiu) i se li posa al damunt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario