Aquest era un dels plats favorits dels meus pares...
Aquí teniu la recepta per a dues persones :
- 1 sípia de 400 grs.
- 1 ceba grossa
- 2 tomàquets
- 5 dents d'all sense pelar
- 3 patates mitjanes tallades a quadrets
- sal
- oli d'oliva
- mig vas de xereç sec
- 1 fulla de llorer
- 300 grs. de pèsols pelats
- 300 grs. de cloïsses
- aigua calenta que ho cobreixi
Es neteja la sípia i es talla a trossets petits. Es deixa a l'escorredora. En una cassola s'hi posa l'oli d'oliva i es fa un sofregit de ceba i tomàquet ratllat. Una vegada fet s'hi tira la sípia, els alls sense pelar i la fulla de llorer. Es deixa que faci xup xup, el temps de remenar una estona la cassola amb una cullera de fusta i, seguidament, s'hi tiren els pèsols i les patates. Tot seguit s'hi aboca l'aigua calenta, procurant que ho cobreixi i es deixa que arrenqui el bull, moment en que s'hi afegirà el vas de xereç sec i es baixarà la força del foc, deixant que es vagi couent a poc a poc (mitja hora aprox.) Finalment, s'hi tiren les cloïsses.
Una vegada tot cuit, es serveix a la mateixa cassola. Es fa una maionesa amb all (optatiu) i se li posa al damunt.
No hay comentarios:
Publicar un comentario