lunes, 30 de marzo de 2015

CASSOLA DE BACALLA PER A LA QUARESMA (plat únic) - peix

Aquest plat és típic d'aquesta temporada: la Quaresma. Normalment es pren com a únic plat i després ... les postres i el cafè ...
També podeu fer com a primer uns capdells amb anxoves, tal i com vaig fer jo ahir diumenge...

Ingredients per a 6 persones:
- 6 trossos de bacallà grans, sense sal ni espines (millor que siguin lloms)
- 6 carxofes tallades en 6 trossos c / u.
- Mig quilo de pèsols baby (findus)
- 6 ous durs
- Farina per arrebossar el bacallà
- 1 ceba ratllada gran
- 3 tomàquets ratllats
- 1 gra d'all (optatiu)
- 1 copeta de vi blanc sec
- Sal i oli d'oliva
- 2 tasses d'aigua

Primer es fregeixen els lloms de bacallà en una paella amb l'oli d'oliva, prèviament passats per farina. Es reserven.
Seguidament es fregeixen les carxofes, tallades a trossos, amb l'oli d'oliva i es reserven.
En una cassola es fa un sofregit amb la ceba i el tomàquet.
També es pot incorporar una dent d'all.
A continuació s'afegeix el bacallà, les carxofes, els pèsols que s'hauran bullit a part, la copeta de vi blanc sec i 2 tasses d'aigua i la sal i es deixa a foc suau durant 20 minuts.
Al final s'orna amb els ous durs pelats i partits per la meitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario