jueves, 19 de marzo de 2015

CREMA CATALANA PEL DIA DE SANT JOSEP (postre)

Fa dies que no estic en contacte amb tots vosaltres. El motiu és que m'he mudat de casa i ara estic vivint a Vilassar de Mar en lloc de Cabrera de Mar.
Demà és Sant Josep, el dia del pare i aquí a Catalunya és típic degustar com a postres la crema catalana.
Us remeto la recepta per si voleu assaborir aquest plat tan especial ... !!!

Ingredients per a 6/8 persones:
1 litre de llet
6 rovells d'ou
140 grs. de sucre
1 branca de canyella
4 pells de llimona
40 grs. de midó per fer crema o bé Maizena.

En un cassó poseu al foc -tot en fred- la llet, els rovells d'ou, el sucre, la branca de canyella (partida en 3 o 4 trossos), les pells de la llimona i els 40 grs. de Maizena o midó.
A foc lent ho remeneu sense parar fins que s'espesseixi, procurant que no arribi a bullir.
En calent ho aboqueu en una safata i ho deixeu refredar.
Abans de dinar li poseu sucre per sobre i amb una planxa rodona ben calent la cremeu ... i llest ... ja ho podeu servir... i bon profit ... !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario