lunes, 20 de octubre de 2014

PAELLA MIXTA (carn i peix) - (entrant)

Aquesta és la meva especialitat, dons les paelles, siguin de peix, marisc, carn (arròs de montanya), caldòs, mixtes... etc. m'agrada molt cuinar-les i quasi sempre són de l'agradat dels meus convidats. 
La meva mare ho feia amb cassola de terra, però donada l'evolució de les cuines (vitro, inducció...) hem tingut que desterrar aquestes cassoles per les paelles...
Avui us escric la meva primera recepte d'arròs, barreja de carn i peix... Espero que us agradi... !

Ingredients per a 4 persones:
- 1 sípia de 500 grs. tallada a trossets (sense la tinta)
- 4 escamarlans
- 4 gambes o llagostins
- 500 grs. de cloïsses
- 500 grs. de musclos (fets al vapor apart), millor de roca
- 6 salsitxes de porc
- 2/3 tires de cap de costella (porc), segons tamany
- 250 grs. de carn magre tallada a trossets petits
- oli d'oliva 
- 3 tomàquets ratllats
- 1 dent d'all
- julivert
- 1 pebrot petit (vermell o verd) a trossets
- aigua calenta i sal 
- 4 tasses de cafè d'arròs




Primer de tot es posa l'oli d'oliva a la paella. Es fà un sofregit
amb les salsitxes, el cap de costella, la carn magre i el pebrot. Quan està ben cuit, es reserva en un plat. A continuació hi fregiu la sípia, els escamarlans i les gambes o llagostins. 
Quan està cuit hi afegiu els tomàquets, l'all i el julivert.
Mentrestant feu coure els musclos al vapor.
Un cop el sofregit fet, s'hi posa l'arròs i es deixa coure 5 o 7 minuts, remenant amb una cullera de fusta perquè no s'enganxi. Seguidament hi afegiu les cloïses, ben netes (les podeu tenir amb aigua freda i sal abans), tirant'hi a continuació l'aigua calenta (bullint) i la sal (mitja cullerada aprox.). També afegireu tota la carn que tenieu reservada en un plat junt amb el pebrot. 
Es deixa que l'arròs es vagi couent, remenant de tant en tant amb la cullera de fusta... aprox. 17 minuts. Quan està quasi cuit tanqueu el foc i aparteu la paella, tapant-la amb paper de diari 5 minutets més.
Normalment quan ho trec del foc, intento que l'arròs estigui 
al dente.
Abans de portar-la a la taula hi poso al voltant els musclos amb una sola valva i bon profit... !!!
Hi podeu posar una llimona per adornar al mig (optatiu).

No hay comentarios:

Publicar un comentario