lunes, 27 de octubre de 2014

ARRÒS DE MUNTANYA (entrant)

Ja sé que encara fa calor amics meus, però  ja estem a la tardor... i començan a venir de gust plats més potens... 
Aquesta setmana i donat que ja estem a l'época dels bolets... i ja començan a baixar de preu, us proposo un arròs de muntanya, que si el fèu com us explico a continuació, us "llepareu els dits" com es diu vulgarment. 

Ingredients per a 4 persones : 
- 4 cuixes de pollastre
- 4 espatlles de cunill (les podeu substituir per 4 salsitxes de porc)
- 200 grs. de rovellons petits (sencers) o grossos tallats en 4 trossos... 
- 1 pebrot vermell o verd tallat a trossos petits
- 3 tomàquets ratllats
- 1 dent d'all i julibert
- 4 carxofes petites,  tallades a 4 talls c/u.
- fumet de carn o pollastre (també podeu posar-hi brou marca Gallina Blanca o Aneto)
- sal (mitja cullerada)
- un polç de pebre negre
- 4 tasses de café d'arròs 
- oli d'oliva 


Agafeu una paella. Hi poseu l'oli d'oliva i feu un sofregit amb 
el pollastre, el cunill o les salsitxes. Quan estàn ben rossets, ho poseu en un plat i ho guardeu. A continuació hi aboqueu
el pebrot, les carxofes i els rovellons i ho deixeu coure a foc viu. Seguidament hi afegiu els tomàquets ratllats i quan ja està cuit, l'all i el julibert ben trinxats. 
Ja podreu tirar-hi l'arròs i la carn. Ho deixareu sofregir uns 5/7 minuts, remenant'ho amb una cullera de fusta.
A continuació hi poseu el fumet o brou (bullint), la sal i el polç de pebre negre.
Ho deixeu coure aprox. 15/17 minuts. 
Tanqueu el foc i la deixeu reposar 5 minuts, tapant-la amb paper de diari.
... i ja està...!!! ja la podreu portar a la taula.
Que vagi de gust amics...!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario