lunes, 6 de octubre de 2014

FIDEUÀ A LA CATALANA (entrant)

Ingredients per a 4 persones: 

- 400 grs. de fideus de cabell d'àngel
- 4 gambes (optatiu)
- 4 llagostins (optatiu)
- 350 grs. de cloïsses
- 1 sípia fresca petita tallada a trossets, sense la tinta
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d'all
- julivert
- 2 tomàquets
- brou de peix o fumet 
- sal 
- oli d'oliva



Preparació :
Farem primer el brou de peix o fumet, o bé comprarem el suc de peix de la Gallina Blanca o Aneto, ja fet.
Per al fumet:
Posarem en una cassola aigua amb una mica de sal i li afegirem les restes del peix que hàgim guardat després de netejar-lo, junt amb un porro i una pastanaga. Ho deixem coure uns 15 minuts. Ho colem i ho reservem. -millor fer-ho amb peix de roca- .
A continuació agafem una paella, li tirem l'oli d'oliva i una mica de ceba trinxada, més els dents d'all tallats a làmines, el julivert, el pebrot vermell, el tomàquet ratllat i la sípia tallada a trossets. Quan s'hagi sofregit tot, afegim els fideus, els llagostins i les gambes i deixem que es vagin fent.
Seguidament li tirem el brou de peix que havíem preparat i les cloïsses, deixant-ho uns 15 minuts més. 
Es tasta per verificar la sal. Si es troba insípid, afegirem un pessic més de sal.
Amb el forn prèviament escalfat a temperatura alta, introduirem la paella fins que la fideuà es dauri una mica.
Es serveix a la mateixa cassola o paella en què s'ha cuinat.
Es fa un all i oli i s'hi posa una cullarada per damunt, a gust de cada comensal. 
Es pot presentar com a plat únic acompanyant-lo d'una amanida. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario