lunes, 9 de junio de 2014

LLENGUADO O BRUIXES AL VI BLANC

Ingredients  (es calcula 1 llenguado per persona, tamany mitjà):


-4 llenguados a filets (es pot fer també amb bruixes a filets, doncs surt més econòmic, preferiblement que siguin grans -calculeu 1 bruixa gran per 2 persones- )

- farina
- sal 
- mantega de vaca dolça
- llet
- julivert
- xerès sec ó vi blanc sec (opcional)
- 1 llauna de tòfona


S'agafen els filets de peix, es salen, s'enfarinen i es posen a 

fregir en una paella junt amb la mantega.


A continuació feu una beixamel, adjuntant'hi julivert trinxat.

En una safata de forn, s'unta amb mantega de vaca i s'hi van colocant els filets.


S'aboca pel damunt un vas de xerès sec i seguidament la salsa beixamel, posant-hi per sobre la tòfona tallada a trossets petits.



S'introdueix la safata al forn a "gratinar" uns 10 minuts. Quan el gratinat estigui daurat, ja es pot treure.



Salsa beixamel : 

-35 grs. de mantega de vaca dolça
-2 cullarades soperes de farina o "maizena"
-2 tasses de llet
-1 polç de sal


Es posen tots els ingredients en un pot al foc en fred. Amb una cullera de fusta o amb un batedor de varilles, es remena -sense parar- fins que arrenqui el bull. Es baixa el foc i es continua remenant fins que la salsa s'espessi -aprox. 5 minuts més- i ja ho teniu (aquesta és la forma més ràpida).

També es pot desfer la farina amb la llet apart i després afegir-ho al pot. 

Es tracta d'un plat lleuger i molt bó... Ideal per fer-lo els diumenges o dies de festa.
A disfrutar-l'ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario