Ingredients : (per a 6 persones)
- 1 pollastre (sense ossos)
- 250 grs. de carn picada de vedella
- 250 grs. de carn magre també picada
- 4 ous batuts
- 1 tall gruixut de pernil, tallat a tires llargues
- 1 tall gruixut de bacon, tallat a tires llargues
- 1 llauna de tòfona
- sal i pebre
- 1 copeta de xerès sec
- 1 copeta de conyac
- llard (mantega de porc)
Dues hores abans de fer-lo i un cop net, es posa en maceració amb el xerès sec, el conyac, junt amb la sal i el pebre.
Es baten els ous i es barregen amb les carns picades, més la sal i el pebre i el suc de la maceració, junt amb el suc i les tires petites de la tòfona.
Es farceix el pollastre amb aquesta massa, posant-hi les tires de pernil i de bacon verticalment, de manera que quedin separades.
Es cus el pollastre amb agulla i fil. Un cop cosit, s'agafen 3 tires amples de drap blanc i es fan 3 lligats perquè quedi ben subjecte -igual que veu fer amb el pollastre dolç-.
S'hi posa sal i pebre pel damunt, untant-l'ho tot ell amb el llard.
Després s'agafa una safata de forn. S'hi posa el llard i damunt el pollastre.
Amb el forn ben calent, hi col.loqueu el pollastre i baixeu el foc del forn. Ideal coure'l a 180º -cal fer-ho a poc a poc- (de mitja hora a 3/4 d'hora aprox.) tombant-l'ho de tant en tant.
Un cop cuit, el deixeu refredar i ja el teniu... El talleu a talls prims com una vianda freda.
Si voleu, també hi podeu afegir 2 ous durs sencers, dins del "relleno". Quan el talleu, es veurà també l'ou.
Aquest plat el podeu servir junt amb la recepta del pollastre fred (dolç) que us vaig enviar la darrera setmana.
Es un plat ideal per fer-lo en un aniversari, per Nadal o bé en un dia assenyalat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario