lunes, 15 de septiembre de 2014

BACALLA A LA LLAUNA (peix)

Era el plat preferit del meu pare... 

Ingredients per a dues persones : 

- 4 talls de morro de bacallà (es pot comprar dessalat)
- 2 alls
- julivert
- pebre vermell dolç
- farina blanca
- 1 vaset de xerès 
- oli d'oliva
- 1 polç de sal
- patatas petites rodones, sense pell. 



S'agafa el bacallà, es renta amb aigua i es prem amb la mà perquè quedi ben escorregut, procedint a secar-lo amb un drap blanc. Es posa una paella al foc amb oli d'oliva. 
El bacallà s'enfarina i es va fregint a la paella, fins que quedin els trossos daurats. 
En una safata de forn es posa el bacallà. 
Amb la mateixa paella d'oli, se n'hi afegeix de nou i es fregeixen els alls. Un cop fregits, s'hi tira una cullarada sopera de pebre vermell dolç i el vaset de xerès. 
Un cop cuit, s'aboca el contingut de la paella per damunt del bacallà. Afegiu el julivert trinxat per sobre e introduiu  la safata al forn, previament calent a 180º, deixant que es cogui durant 6 minuts. 
Abans de servir-lo probeu la salsa i si està dolça li podeu afegir un polç de sal. 
Podeu afegir per acompanyar el bacallà patates petites rodones sense pell. 
Molt important :  el secret de que quedi bò, es comprar un bacallà de qualitat. Si el podeu comprar sense espina molt millor... !!! per aixó és important no comprar penca sino morro (talls gruixuts)... i a disfrutar-lo amics... !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario