lunes, 22 de septiembre de 2014

SARSUELA (peix i crustacis)

Aquesta setmana anava a publicar un altre plat, però donat que és la Festa Major de Barcelona, la Mercè, he cregut convenient d'explicar-vos una recepte molt més adient per aquests dies.




Ingredients per a 4 persones:
Per la salsa:
- 4 alls pelats
- 3 tomàquets ratllats, sense llavors
- 9 ametlles torrades
- julivert trinxat
- 1 llesca de pà fregit
- 1 cullerada de farina
- 1 vaset de brandy
- oli d'oliva
- sal i pebre

Peix a comprar:
- 4 talls de rap
- 4 talls de lluç
- 1 calamar gran
- 1 sípia
- 12 cloïses vives
- 16 musclos
- 8 llagostins o gambes
- 8 escamarlàns
- 4 talls de congre



En una cassola d'alumini o inox. es posa l'oli d'oliva. Es fregeixen el calamar i la sípia a trossos, afegint-hi tot seguit els alls i els tomàquets  ratllats.
Un cop mig cuit, s'hi tiren els escamarlàns i els llagostins o gambes. A continuació les cloïses i es deixa coure fins que tot estigui ben ofegat.
Seguidament hi afegiu el julivert trinxat, la picada d'ametlles, la cullerada de farina, desfeta amb una mica d'aigua i la llesca de pà fregit, remanant'ho bé. Després li incorporeu el vaset de brandy.
Quan la salsa està cuita, li aneu afegint la resta del peix i els musclos.
Un cop el peix està cuit, ho serviu a taula amb la mateixa cassola. 
El podeu presentar com a plat únic.
Després un bon postre a escollir per la cuinera o pel chef.
Us podría suggerir pinya natural tallada a trossos amb crema catalana, tot barrejat, presentat amb copes amples i altes. 
Us desitjo que disfruteu d'aquestes festes...
Bon profit amics. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario