Ingredients per a 6 persones:
Samfaina:
- 2 cebes grans
- 4 carbassons (3/4 Kg.)
- 3 albergínies (3/4 Kg.)
- 2 pebrots verds, tamany mitjà
- 5 tomàquets madurs (1/2 Kg.)
- 2 grans d'all
- 10 cullerades d'oli d'oliva
- Sal
1 Kg. 200 grs. de bacallà dessalat, sense espines
All i oli amb codony:
- 20 dl. oli d'oliva suau
- 1 gra d'all pelat
- 1 trosset de codony dolç
- sal
Poseu en una cassola l'oli a escalfar. Tireu la ceba pelada i picada i la fregiu en l'oli fins que us quedi transparent.
Tireu les albergínies pelades i tallades, coent-ho a foc lent durant 10 minuts, li afegiu els pebrots verds tallats a quadrats d'uns 2 cm., també 10 minuts. Després els carbassons pelats i tallats a trossets, els tomàquets pelats i sense llavors, també tallats, els 2 grans d'all pelats i la sal. Ho tapeu i ho deixeu coure tot durant 1 hora.
Heu de deixar que l'aigua que deixa anar al coure-ho s'absorbeixi, de manera que us quedi la samfaina densa i solta.
En una altra cassola poseu oli, farigola, romaní, llorer, all i pebre a bullir. Introduïu el bacallà un cop dessalat (i el cobriu sense que bulli)... ho deixeu tres minuts.
A part feu una maionesa d'all i afegiu trossets de codony -de bona qualitat-, triturant'ho bé amb el mini-pimer.
Poseu en una safata de forn el bacallà amb la maionesa per sobre i ho gratineu fins que estigui ben daurat.
Agafeu un plat per servir a taula i poseu primer la samfaina, seguit del bacallà amb la mussolina d'all per sobre ... i ja està ...
Espero que us agradi ... bon profit ... !!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario