Avui : salmorejo d'espàrrecs de marge.
Li vaig demanar la recepta a la meva filla Mirèia i com es tracta d'un plat
exquisit, avui us la dono per si voleu fer-la aquest estiu.
Ingredients per a 4 persones:
- 1 manat d'espàrrecs de marge
- pa
- l'aigua de bullir els espàrrecs
- 1 all pelat, escaldat 3 vegades
- vinagre de vi blanc
- oli d'oliva
- sal i pebre
Preparació:
Agafeu el manat d'espàrrecs de marge i li talleu les puntes, rentant-lo bé
amb aigua freda. A continuació els poseu en una olla amb aigua freda. Quan
comença a bullir l'aigua, compteu 3 minuts i tanqueu el foc.
En un pot i en l'aigua de bullir els espàrrecs afegiu 4 trossos grans de
pa.
En una batedora poseu els espàrrecs, el pa remullat, una
mica d'aigua de bullir els espàrrecs, l'all prèviament escaldat 3 vegades, un
raig de vinagre blanc i un altre d'oli d'oliva, sal i pebre a discreció.
Un cop batut tot, us ha de quedar espès, el poseu en un bol.
A part talleu daus petits de pernil ibèric i de formatge blanc de
Burgos.
El salmorejo ha d'estar fred. Posar-ho a la nevera abans de menjar durant 1
hora.
És un plat ideal per a fer-ho com primer quan tingueu convidats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario