lunes, 13 de junio de 2016

SALMOREJO D'ESPÀRRECS DE MARGE (entrant)

Avui : salmorejo d'espàrrecs de marge.
Li vaig demanar la recepta a la meva filla Mirèia i com es tracta d'un plat exquisit, avui us la dono per si voleu fer-la aquest estiu.

Ingredients per a 4 persones:
- 1 manat d'espàrrecs de marge
- pa
- l'aigua de bullir els espàrrecs
- 1 all pelat, escaldat 3 vegades
- vinagre de vi blanc
- oli d'oliva
- sal i pebre





Preparació:
Agafeu el manat d'espàrrecs de marge i li talleu les puntes, rentant-lo bé amb aigua freda. A continuació els poseu en una olla amb aigua freda. Quan comença a bullir l'aigua, compteu 3 minuts i tanqueu el foc.
En un pot i en l'aigua de bullir els espàrrecs afegiu 4 trossos grans de pa.
En una batedora poseu els espàrrecs, el pa remullat, una 
mica d'aigua de bullir els espàrrecs, l'all prèviament escaldat 3 vegades, un raig de vinagre blanc i un altre d'oli d'oliva, sal i pebre a discreció.
Un cop batut tot, us ha de quedar espès, el poseu en un bol.
A part talleu daus petits de pernil ibèric i de formatge blanc de Burgos. 
El salmorejo ha d'estar fred. Posar-ho a la nevera abans de menjar durant 1 hora.
És un plat ideal per a fer-ho com primer quan tingueu convidats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario