lunes, 4 de enero de 2016

ROSBIF

Aquesta és una veritable recepta estrella. Si teniu convidats, quedareu com a grans gourmets, doncs el plat es quasi de cinc forquilles... Us el recomano... i no porta gaire feina...!

Ingredients per a 4 persones : 
- 1 tros de carn de mitjanes de vedella sense os de 800 grs. (també ho podeu fer amb mitjanes de bou) -surt més económic i més gustós-. El tindreu que lligar amb un cordill perqué no s'aixafi...
- 1 vas de vi d'Oporto
- salsa Perrins
- 50 grs. de mantega de vaca (dolça)
- sal i pebre negre
- oli d'oliva

En una safata es posa la carn amb la sal i el pebre. Si tira per sobre el vas de vi d'Oporto i la salsa Perrins (a ull), deixant-t'ho en maceració el día abans.
Tindreu que anar tombant el tall perque quedi tota la carn impregnada amb les salses.

Al dia següent el posareu al foc calent, en una paella amb els 50 grs. de mantega i dues cullarades d'oli d'oliva aprox., fent'ho daurar a foc ben viu.

Un cop daurat, es posa en una safata de forn que sigui fonda i no gaire gran i s'hi aboca pel damunt tot el suc de la maceració, juntament amb el de la paella.
Si es necessari hi afegiu més vi d'Oporto i més salsa Perrins -sempre amb molta cura de no passar-se-. Tot seguit es posa al forn a una temperatura de 200º per espai d'uns 25 minuts.

Una vegada cuit, es deixa refredar. Un cop fred es treu el cordill i amb un ganivet molt afilat es talla -a gust del consumidor- a talls prims o més gruixuts. També ho
podeu fer amb ganivet elèctric (amb molt de compte de no tallar-vos).

Es pot acompanyar amb patates petites cuites al vapor o bé cuites amb pell al forn.
Jo també l'acompanyo amb puré de patata (i queda molt adient).

A l'estiu podeu fer-ho també amb una bona escalivada (pebrot vermell i albergínia).

Ah! La salsa la poseu en una salsera i la serviu calenta. 
Millor que cada comensal se la serveixi al seu gust, i bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario