lunes, 10 de noviembre de 2014

CANELONS CASOLANS (entrant):

Falta poc per les festes Nadalenques i són moltes les famílies que celebran els Nadals a casa... per tal motiu, crec que he de començar a publicar plats adients per aquestes dates:
Un primer de canelons casolans, crec que és un bon entrant pel dia de St. Esteve -26 de Desembre-. Els canelons, han estat, des de sempre, un dels plats més característics de la nostre gastronomia. Espero que aquesta recepte sigui del vostre grat.

Ingredients per a 6 persones:
- 18 planxes de canelons -jo acostumo a comprar marca El Pavo-
- 200 grs. de carn magra de porc
- 200 grs. de carn magra de vedella
- 2 pits de pollastre
- 4 fetges de pollastre 0 1 llauna de foie gras
- 3 cebes
- oli d'oliva

Per la salsa beixamel:
- 1,5 litres de llet
- 100 grs. de mantega de vaca dolça
- 100 grs. de farina
- nou moscada ratllada i llorer
- sal
- 1 llauna de tòfona
- 100 grs. de formatge ratllat



Elaboració:
En una cassola amb aigua, bullirem les 18 planxes de canelons. Les deixarem refredar i assecar a sobre d'un drap blanc.
Agafarem una altra cassola amb oli d'oliva i courem a foc baixet les carns magres (de porc i de vedella) i també els 2 pits de pollastre a trossos, amb la sal corresponent. Quan estigui ben daurat, ho reservarem. 
En el mateix oli courem la ceba ratllada i el llorer.
Quan estigui daurat, ho barrejarem amb la carn que teníem apart i ho empolsarem amb una culleradeta de farina... segui-dament ho remenarem a poc a poc fins que quedi tot ben cuit. Hi afegirem mig litre de llet junt amb una mica de brou de carn i ho deixarem coure a poc a poc. Quan les carns estiguin toves, traurem el llorer i hi afegirem els fetgets de pollastre o el foie gras, previament passats per la paella.
A continuación agafarem el mini-pimer, procurant que ens quedi una pasta homogènia. Ho probarem per veure com està de sal.
Agafarem aquest pasta i anirem omplint els canalons un a un,
tot donant-los la forma d'un rotlle.
Seguidament farem la salsa beixamel amb la mantega, la llet, 
la farina y el suc de la tòfona, sempre sense deixar de remenar fins a aconseguir una salsa cremosa. Li posarem la sal i una mica de nou moscada ratllada, al final.
En una safata per anar al forn i damunt d'un paper especial de forn posarem tots el canelons, els cobrirem amb la salsa beixamel. Hi posarem el formatge ratllat per sobre -suís, holandés o de Mahó- junt amb petits troços de mantega de vaca dolça i trossets de tòfona i ho gratinarem. 
Quan estiguin daurats els portarem a taula i bon profit... !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario