lunes, 7 de marzo de 2016

BUNYOLS (postre)

Hem començat ja la Setmana Santa i com cada any una de les postres preferits de nens i grans són els bunyols.
Aquí teniu 3 receptes que faran les delícies de tots ...

1. Bunyols de l'Empordà:
Ingredients:
- 250 grams de farina
- 100 grams de sucre
- 3 ous
- 1 copeta d'anís
- Un pessic de sal
- oli
- comí

Es baten els ous i es barregen amb la farina, el sucre, el pessic de sal, l'anís i el comí.
Ho deixeu reposar 45 '
La pasta ha de resultar espessa sense ser-ho massa.
S'escalfa oli a la paella (en abundància) i es van tirant amb la cullera, petites quantitats de pasta, que es fregeixen per ambdós costats fins a quedar ben daurats.
S'escorren sobre paper de cuina.
Es posen els bunyols en una font i es reguen abundantment amb sucre.




2. Bunyols de poma:
Ingredients:
- 250 grams de farina
- 4 litres de llet
- 1 copeta de rom
- 3 ous
- 100 grams de sucre
- canyella
- Un pessic de sal
- Mig quilo de pomes
- 1 cullerada d'oli d'oliva

Es tira la farina en un recipient i es mulla poc a poc amb la llet i el rom. Quan està ben treballada, se li afegeixen els rovells d'ou i les clares batudes fins a formar una neu.
Es posa la sal i es treballa fins a obtenir una pasta ben llisa i fluida. Se li posa també canyella.
Es pelen les pomes, es buida el centre de cadascuna i es tallen a rodes primetes, deixant-les uns moments en remull amb el rom, tallat d'aigua.
A continuació es prenen una a una les pomes i s'unten amb la pasta, fregint en oli abundant, ben calent, fins que quedin dauradets els bunyols. S'escorren sobre paper de cuina i se serveixen calents, coberts d'abundant sucre.

El rom es pot reemplaçar per conyac o kirsch.




3. Bunyols de vent:
Ingredients:
- 200 grams de farina
- 6 ous
- 1 llimona
- 35 grams de mantega (de porc fina)
- 1 cullerada sopera plena de sucre
- 1/4 de litre d'aigua

Es posa al foc una cassola amb un quart de litre d'aigua,
l'escorça d'una llimona, el sucre i la mantega. Això es bull
durant cinc minuts, afegint llavors, a poc a poc, la farina. Es remou sense parar fins que la pasta estigui ben forta i cuita.
Fet això, es deixa refredar i se li afegeixen, un darrere l'altre, sis ous, sense deixar de batre amb força.
Es prenen petites porcions de massa amb una cullera i es fregeixen a foc lent.
S'escorren sobre paper de cuina.

Finalment s'empolvoren amb sucre i es serveixen calents.


No hay comentarios:

Publicar un comentario