domingo, 27 de marzo de 2016

MONA DE PASQUA (postre) - casolana -

Com que el dia de Pasqua és el dilluns que ve, dia 28/03, us proposo una recepta de "mona" casolana que faran les delícies dels vostres fillols o filloles, néts o nétes.

1. Ingredients per al pa de pessic:
Farem primer el pa de pessic que serà la base de la "mona"

- 18 cullerades soperes de llet
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- 200 grams de sucre
- 400 grams de farina pastissera
- 1 sobre i mig de llevat, marca Royal
- 1 llimona (la raspadura)
- 3 ous sencers + 1 clara
- Un pessic de sal
- Mantega dolça de vaca per untar el motlle




En un pot poseu la llet, l'oli i el sucre i es remou fins que el sucre quedi dissolt. A continuació afegiu els rovells d'ou i ho barregeu bé fins aconseguir una pasta espessa.
A continuació i sense deixar de remenar, afegiu la farina a poc a poc.
Li acostumo a passar el mini-pimer de manera que no quedin grumolls. Tot seguit tireu la raspadura de la llimona.
A part bateu les clares amb un pessic de sal fins que estiguin
a punt de neu. Les afegiu un polsim de sucre perquè quedin més dures. Tireu el llevat a la pasta juntament amb les clares i la raspadura de la llimona.
En un motlle de forn, el unteu amb la mantega, posant-li  una mica de farina. Tireu la pasta al motlle i la deixeu reposar 1 hora. Després i amb el forn ben calent el coeu durant 3/4 d'hora a forn mitjà.
Quan estigui, el traieu i el deixeu refredar.

2. Ingredients per a l'adorn:

- 1 rajola de xocolata negra de cobertura d'uns 400 grams.
- Un pessic de mantega de vaca dolç
- Melmelada de préssec, albercoc, taronja o maduixa ... a triar ...
- 1 animalet gran de xocolata
- 1 ou de xocolata per a cada un
- Plomalls de colors
- pollets

A part i amb xocolata de cobertura negre, el desfeu al bany maria, afegint-li una mica de llet, mantega de vaca dolç i el reserveu.
Un cop fred el pa de pessic, el partiu horitzontalment i li poseu melmelada al mig.
La melmelada pot ser de préssec, albercoc, taronja o maduixa ... segons els gustos ...
A continuació i després d'haver cobert la melmelada amb l'altra capa de pa de pessic, li tireu la xocolata de cobertura per sobre, deixant-lo refredar.
Normalment acostumo a comprar ous de xocolata i un animalet més gran que els ous (un conill, un gos, un pallasso, un gat, també de xocolata) i el col.loco al mig del pastís. Al voltant poso els ous, amb plomalls de colors i pollets, tal com podeu veure a la foto ...
Poseu-la a la nevera un parell d'hores, perquè la xocolata s'endureixi i prova superada ... !!!
Us desitjo un feliç dia de Pasqua a tots i a gaudir amb els nens ... !!!

Es pot guarnir també la mona amb figuretes de plàstic, segons les preferències i les edats dels nens ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario