miércoles, 16 de julio de 2014

PASTIS D'ALBERCOCS D'EN PACO (postre)

Com que ja ho tenia mig preparat, us faig arribar aquesta setmana el pastís que li agradava més al meu pare: el d'albercocs.  El feia ell mateix... fins i tot anava a comprar els ingredientes pel gust de poder triar-los. Espero que el trobeu bo. 

Primer de tot heu de fer un pa de pessic clàssic, estil Paco : 

Ingredients per a la pasta:  
(Pastís de mida mitjana)
- 16 cullarades de llet
- 3 cullarades d'oli d'oliva
- 180 grs. de sucre
- 300 grs. de farina de força
- 2 ous i 1 clara de més (clares i rovells separats)
- raspadura d'una llimona
- 1 sobre de llevat Royal
- un pessic de sal
- mantega de vaca dolça per untar el  motlle + farina 



En un pot s'hi aboca la llet, l'oli i el sucre i es deixa reposar fins que el sucre quedi dissolt.

Seguidament hi afegiu els rovells d'ou, i amb una cullera de fusta ho remeneu fins que quedi tot ben amalgamat.
A continuació, i a poc a poc, sense deixar de remenar, s'hi va abocant la farina i millor passant-la pel cedàs.
Un cop la pasta ja està feta, sense grumolls, s'hi posa la raspadura de llimona, es baten les clares amb un pessic de sal a punt de neu, junt amb una mica més de sucre, perquè les clares quedin més dures (truc). Afegiu després el llevat Royal i ho barrejeu tot. 
Deixar reposar la pasta 1 hora aprox. 
Col.loqueu-ho en un motlle rodó o ovalat, untat amb mantega i enfarinat. 

El forn elèctric a: 190º C.
Temps de cocció: 45 minuts  

Guarniment : 
-10 albercocs partits per la meitat, sense os (deixar-los en maceració 1 hora amb canyella en pols i sucre pel damunt). 


Quan porteu aprox. 20 minuts de cocció, afegiu els albercocs pel damunt de la pasta i ho torneu a posar al forn perquè s'acabi de coure.

Un cop cuit, deixar-ho refredar abans de desmotllar-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario