lunes, 7 de julio de 2014

PASTIS DE POMA (postre)

Ingredients per a 4/6 persones :

- 3 pomes

- 12 cullerades de farina
- 9 cullerades de sucre
- 1 sobre de llevat marca "Royal"
- 2 ous batuts
- 1 pessic de sal
- mantega de vaca dolça per untar el motllo + farina
- gelatina neutra + 1 cullerada d'aigua (posar-ho al foc fins que bulli)



Es barreja la farina amb el sucre i el llevant.

Es tallen les pomes a quarts i aquests, a fulls.
Es deixen apart els ous batuts amb un pessic de sal.
S'agafa un motllo i es folra amb paper d'alumini o paper per
fer pastissos i s'unta amb mantega de vaca dolça i s'enfarina.
Al damunt s'hi posa la farina amb el sucre i el llevat.
A continuació s'hi abocaran els ous batuts, posant'ho al forn a coure a una temperatura de 180º durant 30' aprox. Abans s'hi haurà posat un sostre de poma.
Quan ja estigui cuit es deixa refredar. 
Es prepara una gelatina amb una cullerada d'aigua i s'hi tira pel damunt. Tambe s'hi pot posar sucre i gratinar-ho al forn perquè quedi caramel. 
Compte!:  s'ha de vigilar constantment perquè no es cremi (amb el sucre). 

També es pot preparar tot fent capes tipus "coca": alternant -ne de poma amb altres de farina-sucre i llevat (capes molt fines)  i a la fi, s'hi aboquen els ous batuts per sobre. Es col.loca després una capa de poma pel damunt i al forn.

Després ho pinteu amb la gelatina i ja està... !


No hay comentarios:

Publicar un comentario