Ingredients per a 4/6 persones :
- 3 pomes
- 12 cullerades de farina
- 9 cullerades de sucre
- 1 sobre de llevat marca "Royal"
- 2 ous batuts
- 1 pessic de sal
- mantega de vaca dolça per untar el motllo + farina
- gelatina neutra + 1 cullerada d'aigua (posar-ho al foc fins que bulli)
Es barreja la farina amb el sucre i el llevant.
Es tallen les pomes a quarts i aquests, a fulls.
Es deixen apart els ous batuts amb un pessic de sal.
S'agafa un motllo i es folra amb paper d'alumini o paper per
fer pastissos i s'unta amb mantega de vaca dolça i s'enfarina.
Al damunt s'hi posa la farina amb el sucre i el llevat.
A continuació s'hi abocaran els ous batuts, posant'ho al forn a coure a una temperatura de 180º durant 30' aprox. Abans s'hi haurà posat un sostre de poma.
Quan ja estigui cuit es deixa refredar.
Es prepara una gelatina amb una cullerada d'aigua i s'hi tira pel damunt. Tambe s'hi pot posar sucre i gratinar-ho al forn perquè quedi caramel.
Compte!: s'ha de vigilar constantment perquè no es cremi (amb el sucre).
També es pot preparar tot fent capes tipus "coca": alternant -ne de poma amb altres de farina-sucre i llevat (capes molt fines) i a la fi, s'hi aboquen els ous batuts per sobre. Es col.loca després una capa de poma pel damunt i al forn.
Després ho pinteu amb la gelatina i ja està... !
No hay comentarios:
Publicar un comentario