lunes, 18 de agosto de 2014

LLOBARRO Ó DAURADA AL FORN (peix)

Ingredients per a 4 persones :
- 1 llobarro o una daurada de 1,200/1,300 Kg. aprox. 
- 4 patates mitjanes, tallades a rodanxes
- 12 ametlles torrades i picades
- 1 vaset de vi blanc sec
- 1 vaset de llet 
- oli d'oliva
- sal i pebre




Podeu fer treure l'espina del llom i un cop escatat li feu 4 senyals al llom -no gaire profundes- a on hi posareu un tall de llimona a cada marca. 

Agafeu una safata de forn. Unteu-la amb oli d'oliva i poseu-hi les rodanxes de patata com a base. 
Es ruixen amb l'oli d'oliva i un pessic de sal i pebre. 
Seguidament hi coloqueu  bé el llobarro bé la daurada, prèviament salpebrat. 
Poseu la safata al forn durant 15 minuts a 180ºC 
-escalfeu el forn abans durant 10'-.
Tot seguit agafeu una tassa, hi poseu les ametlles torrades i picades, el vi blanc sec i la llet. Ho remeneu tot i ho aboqueu per sobre el peix.
Ho torneu a posar al forn 15 minuts més perquè s'acabi de coure i ja està... 


També es pot fer igual, sense afegir les ametlles i la llet. 

Solament un raig de vi blanc sec i l'oli d'oliva. 

Es poden afegir tomàquets xerry... segons els gustos... !!! 



No hay comentarios:

Publicar un comentario