Ja han arribat les vacances ... tan somiades i desitjades ... !!!
Avui un plat únic: una sarsuela
Ingredients per a 4 persones:
Per al fumet de peix: (el poseu en un pot mitjà a bullir)
- El cap d'un rap
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- Api
- 1 fulla de llorer
- Julivert
- Aigua
Per a la picada:
- 2 llesques de pa fregit
- 10 ametlles torrades
- Julivert
- 2 grans d'all
Es tritura tot amb el minipimer
Més:
- 4 talls de rap
- 4 gambes
- 4 escamarlans
- 1 calamar gran tallat a rodanxes
- 1/2 Kg. de musclos de roca
- 1/2 Kg. de cloïsses
- 4 talls de lluç (palangre millor)
- Mig got de vi blanc
- Mig got de brandi
Per a la salsa:
- 1 ceba
- 3 tomàquets ratllats
- 1 pebrot verd
- 1 gra d'all
- Farina blanca per arrebossar el rap i el lluç
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
En una cassola gran poseu a escalfar l'oli d'oliva i fregiu el lluç i el rap ja amb la farina i els reserveu ...
A continuació feu un sofregit amb la ceba, els tomàquets, el pebrot verd tallat a trossets, l'all i el brandi.
Un cop cuit, tireu els calamars a rodanxes i quan ja estàn fets, afegiu els escamarlans, les gambes, els musclos ben nets i les cloïsses ... després la picada i li doneu un parell de voltes ...
Un cop fet incorporeu el peix, amb el fumet i el vi blanc. Li afegiu la sal i el pebre i ho deixeu fent xup xup, a foc lent durant 15 '
Se serveix a taula amb la mateixa cassola ...
Per postres us suggereixo un gelat o préssec de vinya amb vi dolç ...
El préssec el faig a trossos la vespra i li afegeixo el vi dolç i a la nevera ... se serveix ben fresquet.
No hay comentarios:
Publicar un comentario