martes, 9 de febrero de 2016

SALMO ADOBAT

Aquesta setmana un plat fàcil de fer i molt saborós. ideal per
quan tingueu convidats o algun dia per celebrar...

Ingredients per a quatre persones:
- 8 filets de salmó fresc sense espines
- 200 grs. de sal gruixuda
- 2 cebes
- 2 cogombres mitjans
- 1 cullerada i 1/2 de sucre bru
- 3 dl. de vinagre de vi blanc
- 1 cullerada de sucre
- 1/2 dl. d'oli d'oliva
- 1 cullerada d'anet
- pebre

1er. Cobrir el fons d'una font de vidre amb una part de la sal grossa. Posar a sobre la meitat dels filets de salmó amb la pell cap avall. Escampar a continuació amb sal grossa i posar a sobre la resta dels filets de salmó amb la pell cap amunt. Cobrir els filets amb la sal restant.
Taparem la font de vidre amb film i la deixarem a la nevera durant 12 hores.
Després retirarem la sal dels filets, els refrescarem amb aigua i els assecarem amb paper absorbent.
Procedirem a tallar els filets a tires i els reservarem.

2n.  Pelarem les cebes i les tallarem a trossets petits. Les posarem en una plata fonda amb aigua durant mitja hora, les rentarem, escorrerem i les posarem en un bol.
Amanirem amb sal, pebre mòlt i el sucre moreno el peix. Donarem diverses voltes al salmó perquè s'impregni. El regarem amb 2 dl. de vinagre i ho deixarem marinar durant 8 hores.
Rentarem els cogombres i els tallarem a rodanxes fines. Els posarem en un colador, salpebrarem i els deixarem reposar 30 minuts. Els aclarirem amb aigua i escorrerem, posant-los a continuació en un bol.
Barrejarem 1 cullerada de sucre amb la resta del vinagre, oli d'oliva i anet i regarem amb aquesta salsa, el cogombre i la ceba, deixant-los reposar 1 hora abans de servir-los amb el salmó.

Acompanyarem el plat amb pa torrat de motlle i mantega de vaca dolça.
També podem adornar el salmó amb unes quantes tàperes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario