Avui una recepta de carn, hamburgueses, però fetes a casa ...
Ingredients per a 4 persones:
Si són per a gent gran calculeu un mínim de 150 a 200 grs. de carn per a cadascuna. Per als nens amb 100 grs. n'hi ha prou.
- carn finament picada. Es poden fer amb bou o vedella ... segons els gustos -carn per bistec, ben tendra-
- picada d'all i julivert
- el rovell de 2 ous
- un trosset de molla de pa, remullada en llet tèbia
- sal i pebre
- 2 cebes tallades en juliana
- pel puré de patata-
- patates i llet
- mantega de vaca dolça, un pessic de sal i pebre i nou moscada.
Es barreja bé tot junt, menys les cebes, i es formen, amb les mans, les hamburgueses.
Es fregeixen en la graella, segons els gustos -més o menys fetes-
En una paella a part es fregeix la ceba amb oli d'oliva, a foc lent, fins que estigui dauradeta. Si la voleu caramelitzar, hi
afegiu un raig de vinagre i 3 cullaradetes de sucre. Ho dexeu
a foc fluix uns 20 minuts fins que la salsa estigui espessa.
La reserveu.
Acostumo, com a acompanyament, a fer un puré de patata espès. (Patates bullides, aixafades amb la forquilla, afegint llet, mantega de vaca dolça i un pessic de sal, nou moscada i pebre).
Com servirem les hamburgueses:
Primer agafarem un motlle rodó i posarem dins el puré de patata.
A continuació traurem el motlle i col·locarem l'hamburguesa cuita a sobre i com adorn la ceba ... i ja la podeu portar a taula ...
Espero que us agradin ... !!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario