lunes, 23 de mayo de 2016

GALL O PEIX DE SANT PERE :

Aquesta setmana us proposo una recepta molt gustosa i molt fàcil de fer. Es tracta d'un peix semigràs i "aixafat"

Vaig anar al mercat i vaig trobar un peix que es diu Gall Sant Pere i em van dir que era molt saborós ... tenia bona pinta pel que vaig decidir provar-ho ...

Ingredients per a 2 persones:
- 1 gall de Sant Pere d'1 Kg. aproximadament (li fareu un tall en el llom)
- 3 patates mitjanes
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 llimona
- 3 grans d'all
- 1 branca de julivert
- sal
- Oli d'oliva
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç en pols
- 6 ametlles torrades



En una safata per forn posareu els ingredients:
les patates tallades a rodanxes, la ceba en juliana i el tomàquet a trossos. 
A sobre posareu el peix, un cop salat.
Li afegireu el suc de la llimona, el gotet de vi blanc i el
oli d'oliva.
El posarem al forn (que haurem preescalfat uns 5-10 minuts abans a 200º) i el deixarem a uns 180º durant 15 minuts.
Després farem una picada amb els alls i el julivert, una culleradeta de pebre vermell dolç en pols i les ametlles,
afegint una mica d'aigua.
Posarem aquesta picada per sobre del peix i ho deixarem 10 minuts més.

Per servir traurem la pell i les espines i el filetegerem, acompanyat amb les patates, la ceba i el suc de la cocció per sobre.
Espero que us agradi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario