Avui un plat que agrada molt a tots, especialment als nostres fills i convidats ...
Ingredients:
- 300 grs. de pernil ibèric, poden ser encenalls o tacs tallats molt petits
- 2 cebes mitjanes
- 300 grs. de farina
- 1 litre de llet (pot ser semi-desnatada)
- 30 grs. de mantega
- Oli
- Sal, pebre, nou moscada
- 3 ous sencers
- Farina de galeta
Agafeu una paella i desfeu la mantega.
A continuació li tireu la ceba, finament picada i la deixeu que es dauri. Afegiu la farina i ho remeneu tot amb una cullera de fusta. Incorporeu la llet a poc a poc, remenant constantment fins aconseguir una pasta homogènia. El salpebreu (molt poca sal) i li tireu una mica de nou moscada ratllada. A continuació li incorporeu el pernil i ho remeneu tot amb la cullera. Deixeu-ho coure uns 2 o 3 minuts. Podeu provar la pasta per veure la seva textura i sabor ...
La pasta us ha de quedar espessa, atès que un cop freda haureu de procedir a fer les croquetes.
Normalment acostumo a fer-ho el dia abans i la guardo en un plat cobert amb film transparent a la nevera.
L'endemà i en un plat fons bato els 3 ous i en un plat pla poso la farina de galeta.
En una paella afegeixo oli i quan està calent procedeixo a fer les croquetes arrebossant-les primer amb l'ou batut i passant-les després per la farina de galeta.
Les fregeixo a la paella amb l'oli d'oliva ben calent.
Les vaig posant en un plat amb paper de cuina a sota perquè absorbeixi l'oli.
Es mengen calentes.
En el cas que us sobrin podeu guardar-les en un taper a la nevera. Abans de menjar-les, les escalfeu al microones i ja està ...
Es poden fer també de pollastre o de carn, a gust del consumidor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario