Aviat començarem les festes Nadalenques i pel dia de Nadal, 25/12, us recomano unes espatlles de xai al forn:
Ingredients per a 4 persones:
Podeu triar-lo com a plat únic, en aquest cas cuinareu una espatlle petita de xai per persona.
Si feu un primer, cada espatlle serà per a 2 persones, per la qual cosa la marcareu per la meitat fent un tall.
Fregar cada espatlla de xai amb un all prèviament.
Ingredients:
- 4 espatlles de xai petites
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- alls
- Unes branques de romaní
- Porto
- 1 tasseta d'aigua
Deixarem en maceració a la nevera les espatlles de xai durant 3 hores en una font per forn, amanides amb la sal, el pebre, l'oli d'oliva, els alls, el romaní, el Porto i la tasseta d'aigua.
Els donarem cada mitja hora una volta de manera que quedin ben impregnades amb el guarniment ...
Escalfarem el forn prèviament a 250 º
Un cop calent i a 200 º introduirem la font de forn amb les espatlles durant 15 minuts. Seguidament i amb el forn a 180 º les deixarem 15 minuts més. Perquè ens quedin ben tendres podem baixar el forn a 150 º durant 15 minuts més.
Les acompanyarem amb puré de patates o patates amb pell, fetes també al forn.
Un cop finalitzada la cocció les posarem cadascuna en un plat i la salsa en una salsera que portarem a la taula.
Desitjo que siguin del vostre gust ... !!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario