lunes, 25 de abril de 2016

GUACAMOLE (com a aperitiu o primer plat)

Espero que us agradi ... ho vaig provar en casa de la meva filla Mireia i el vaig trobar deliciós.
Es tracta d'una recepta típica d'Amèrica Central, però hi ha moltes variants mexicanes d'aquest plat.
El podeu servir com a entrant amb uns còctels o begudes ben fredes.
La base d'aquest plat són els alvocats.

Ingredients per a 4 persones:
- 2 alvocats grans i madurs, sense taques
- 1 ceba de Figueres o vermella, a trossos petits
- 1 tomàquet de bou, trossejat no triturat ni ratllat
- Fulles de coriandre, ben picades, sense les tiges
- Suc d'una llima, no llimona (és més exòtic)
- Sal i pebre
- Unes gotes de tabasco ... si li poseu una mica de bitxo verd picant mexicà, no li poseu tabasco.




Un cop tret l'os dels alvocats, amb una forquilla es
xafa bé la polpa, que haurem tret prèviament amb una cullera.
Es tallen, a trossos molt petits, la ceba i el tomàquet, i es barregen bé amb l'alvocat.
Se li afegeix les fulles de coriandre, ben picades, sense les tiges,
la sal i el pebre, més el suc d'una llima.
Es remou tot bé i es deixa reposar a la nevera uns minuts.
S'acompanya amb els doritos, ideal per dipping, que no portin formatge. També podeu servir-lo amb nachos.
Jo el serveixo com a aperitiu abans del menjar en un bol gran.
Si el voleu fer com a primer plat, el podeu acompanyar amb salmó ... és exquisit ... !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario