miércoles, 13 de abril de 2016

STEAK TARTAR (carn)

Aquest és un dels meus plats favorits ...
El steak tàrtar és carn crua però amanida amb una sèrie de components ... Us explico la recepta per a aquells que els agradi aquest plat.
S'utilitza carn de qualitat.

Ingredients per a 4 persones:
- 800 grams de carn (jo ho faig amb filet de vedella o filet de bou, aquest últim és més gustós)
- Sal i pebre negre mòlt
- Oli d'oliva
- Vinagre de Mòdena (unes gotes)
- Salsa Perrins
- Tabasco (unes gotes segons gust -ull que és molt fort-)
- 4 culleradetes de mostassa de Dijon i 8 de mostassa ancienne o a l'antiga
- Tàperes a trossets petits
- Escalunyes picades
- Cogombrets confitats picats
- 4 rovells d'ou
- torrades
- Mantega de vaca dolça



A la carnisseria faig passar la carn per la màquina 1 sola vegada, de manera que quedi picada.
Quan arribo a casa la poso al congelador durant 48 hores per tal de matar patògens transmesos per aliments, exem. E. Coli, Salmonella i Listeria monocytogenes...
Després ja podeu descongelar i condimentar.
La descongelació millor efectuar-la posant la carn a la nevera el dia abans. No la deixeu fora de la nevera.
En un bol gran poso la carn i amb una forquilla la vaig xafant a mesura que afegeixo tots els ingredients ... Ha de quedar tot ben barrejat i s'ha de fer a mà.
Prohibit utilitzar la batedora.
La carn ha de quedar sencera i esponjosa...
Deixar reposar a la nevera aquest plat uns 15 minuts, perquè els ingredients macerin bé la carn.
A continuació agafeu uns motlles i poseu la carn a dins.
Han de quedar plens fins a la vora.
A part torreu pa (llesques fines) o compreu torradetes de pa.
A mesura que ho mengeu, unteu les torrades amb mantega de vaca dolça.
Quan ho presenteu a taula, heu de treure els motlles i posar les torrades al voltant, tal com està a la foto.

No hay comentarios:

Publicar un comentario