Aquest és un dels meus plats favorits ...
El steak tàrtar és carn crua però amanida amb una sèrie de components ... Us explico la recepta per a aquells que els agradi aquest plat.
S'utilitza carn de qualitat.
Ingredients per a 4 persones:
- 800 grams de carn (jo ho faig amb filet de vedella o filet de bou, aquest últim és més gustós)
- Sal i pebre negre mòlt
- Oli d'oliva
- Vinagre de Mòdena (unes gotes)
- Salsa Perrins
- Tabasco (unes gotes segons gust -ull que és molt fort-)
- 4 culleradetes de mostassa de Dijon i 8 de mostassa ancienne o a l'antiga
- Tàperes a trossets petits
- Escalunyes picades
- Cogombrets confitats picats
- 4 rovells d'ou
- torrades
- Mantega de vaca dolça
A la carnisseria faig passar la carn per la màquina 1 sola vegada, de manera que quedi picada.
Quan arribo a casa la poso al congelador durant 48 hores per tal de matar patògens transmesos per aliments, exem. E. Coli, Salmonella i Listeria monocytogenes...
Després ja podeu descongelar i condimentar.
La descongelació millor efectuar-la posant la carn a la nevera el dia abans. No la deixeu fora de la nevera.
En un bol gran poso la carn i amb una forquilla la vaig xafant a mesura que afegeixo tots els ingredients ... Ha de quedar tot ben barrejat i s'ha de fer a mà.
Prohibit utilitzar la batedora.
La carn ha de quedar sencera i esponjosa...
Deixar reposar a la nevera aquest plat uns 15 minuts, perquè els ingredients macerin bé la carn.
A continuació agafeu uns motlles i poseu la carn a dins.
Han de quedar plens fins a la vora.
A part torreu pa (llesques fines) o compreu torradetes de pa.
A mesura que ho mengeu, unteu les torrades amb mantega de vaca dolça.
Quan ho presenteu a taula, heu de treure els motlles i posar les torrades al voltant, tal com està a la foto.
No hay comentarios:
Publicar un comentario