viernes, 18 de diciembre de 2015

LLAGOSTA/ES AMB SALSES

Ja falta menys per a les festes de Nadal i crec que val la pena fer-vos un suggeriment per a aquests dies, amb un plat molt apetitós, que farà les delícies de la vostra família i convidats...

Ingredients:
- 1 llagosta de 1,5 kg. (per a dues persones)
- 1 cullerada rasa de sal gruixuda
- 20 grans de pebre negre
- 1 fulla de llorer

En una olla gran poseu a bullir 5 litres d'aigua amb la sal, el pebre i el llorer.
Quan l'aigua bulli, sumergíu la llagosta o llagostes, un cop netes i les deixeu coure durant 20 minuts.
Teniu preparat un recipient amb aigua freda i després l'introduiu durant uns 10 minuts.
Seguidament la poseu en una safata a la nevera.
A continuació i amb un ganivet de serra o unes tisores molt esmolades la talleu al llarg.
La presenteu a taula tal qual, acompanyada de les salses.

Podeu fer una salsa maionesa (amb llimona) i
una salsa romesco.

Salsa maionesa:
- 1 ou
- 200 grs. d'oli d'oliva
- Sal
- Suc de mitja llimona
(fer-la amb el pimer)

Salsa romesco:
- 2 nyores (escaldades sense llavors)
- 2 tomàquets madurs escalivats (sense llavors ni pell)
- 1 ceba petita de figueras escalivada
- 1 pebrot vermell petit escalivat
- 4 alls
- 1 llesca petita de pa fregit
- 100 grs. ametlles torrades
- 50 grs. avellanes
- oli d'oliva
- Sal i pebre
- 1 mica de julivert
- mitja cullerada de vinagre
- 3 cullerades d'aigua

Ho poseu tot junt en un pot i ho passeu pel pimer. La salsa ha de quedar espessa i el seu sabor: picant

Ah ... !!! i us desitjo unes molt Bones Festes ... !!!
Una forta abraçada per a tots ... Que l'amor, la felicitat i la pau regni en totes les vostres llars ... !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario