És senzill, econòmic i deliciós ... i molt apropiat per al sopar de nit vella o el dinar de Cap d'Any ...
Ingredients per a 4 persones:
- 1 làmina de pasta de full
- 1 pinya pelada o 4 pomes golden grans
- 200 grs. de sucre
- 4 cullerades de "crème fraîche" crema de llet
- Unes gotes de suc de llimona
- Una mica d'aigua
Preparació:
Primer coure 200 ml. d'aigua amb 100 grs. de sucre a foc molt lent 30 minuts, fins que tingui la consistència de xarop. Deixeu que es refredi i li afegiu les 4 cullerades de crema de llet. Remeneu-ho bé.
Amb la resta del sucre fer un caramel, amb un rajolí d'aigua i les gotes de suc de llimona.
Seguidament el aboqueu en un motlle rodó de rebosteria
-això serà la base-
A continuació talleu la pinya a rodanxes o la poma a grills i el repartiu sobre la base de caramel, tirant-li el xarop per sobre.
El cobriu amb la làmina de pasta de full, tot al voltant, de manera que quedi ben tancat.
Preescalfeu el forn a 180º i ho deixeu durant 30 minuts aproximadament.
Un cop daurat, desmotlleu el pastís de manera que la pasta de full us quedi a baix i la pinya o la poma a sobre.
Es serveix una mica calent.
Podeu posar-li crema de llet per sobre, tèbia ...
No hay comentarios:
Publicar un comentario