Estem ja apropant-nos a les festes de Nadal i és per aquest motiu que tant aquesta setmana com la propera, us donaré dues receptes perquè us pugueu llluir aquests dies, tan assenyalats. Aquesta és la primera:
Aquest plat el podeu fer com a segon.
Ingredients per a 6/8 persones - Durada: 3 hores
- 1,5 kg. de pernil de porc fresc
- 3 cebes vermelles
- 1 gra d'all
- 2 taronges
- 2 cullerades de sucre morè
- Oli d'oliva
Per a la maceració:
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culleradeta de llorer mòlt
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre
Heu de lligar el tros de pernil amb fil de cuina. Seguidament barregeu tots els ingredients de la marinada i amb un pinzell ho passeu per tots els costats del pernil. El cobriu amb film transparent i ho deixeu macerar 30 minuts.
Renteu les taronges i feu tires fines de pell amb un ganivet afilat. Les escaldeu en aigua bullint durant 15 minuts, les escorreu i les reserveu. A continuació esprémer les 2 taronges per obtenir el suc i ho coleu.
En aquest punt, piqueu les cebes i la dent d'all i ho ofegueu en una paella amb l'oli d'oliva ben calent, fins que es daurin. Li afegiu les tires de la pell de taronja i el sucre i ho deixem coure 5 minuts més a foc lent.
El salpebrem i ho reservem.
Preescalfem el forn a 180º
Col·loquem el pernil de porc en una font de forn i hi afegim 2 cullerades de la maceració. El rostim a 180º durant 1 hora i mitja. Passat aquest temps, retirem els líquids de la cocció i hi afegim el suc de les taronges i la resta de la marinada. Ho deixem coure al forn 30 minuts més. Ho cobrim amb la ceba ofegada amb la taronja i el rostim 15 minuts més.
El traiem del forn i el tallem en rodanxes per servir.
Es pot acompanyar amb patates petites bullides o amb puré de patata.
L'acompanyament ho deixo a la vostra elecció ...
El pernil ha de quedar cuit per dins i daurat per fora.
Si ho trinxeu a taula, podeu posar a la safata de servir rodanxes de taronja al voltant del pernil com a decoració...
No hay comentarios:
Publicar un comentario