Normalment les ostres s'acostumen a servir abans del primer plat el dia de Nadal o d'Any Nou.
Ingredients per a 4 persones:
- 16 ostres (poden ser gallegues o bé ostrons, més econòmics
- 35 grs. de mantega de vaca dolça
- 2 cullerades de formatge gruyère ratllat
- Mig gra d'all
- 1 Cullerada de pa ratllat
- Sal gruixuda
S'obren les ostres en primer lloc i es van col·locant en una font refractària per forn.
Picar la dent d'all i barrejar amb la mantega fins que quedi una crema suau.
Barrejar el pa ratllat amb el formatge gruyère ratllat amb una forquilla.
Col·loqueu la crema (mantega i all) sobre les ostres. Després li afegiu la barreja del formatge i el pa ratllat per sobre i les poseu sota el grill del forn per espai de 5 minuts fins que es daurin.
Un cop daurades, les col·loqueu en cada plat individualment amb una base de sal gruixuda -com decoració-
També podeu servir les ostres vives naturals, acompanyant-les només amb un raig de llimona i pebre negre.
Hi ha persones que prefereixen les cloïsses vives, millor també que siguin gallegues.
No hay comentarios:
Publicar un comentario