Avui us donaré dues receptes molt fàcils de preparar com entrant. Es tracta de plats lleugers i sofisticats que faràn les delícies tant de majors com dels nens, si els agrada el peix ... En el primer, no he posat ni mostassa ni salsa Perrins ni Tabasco ... pel que el seu sabor és suau ... ideal com a primer plat de Nadal i més si el segon és potent ...
Molt important: congelarem aquest tros de tonyina durant 48 hores per tal d'evitar tot el relacionat amb el "anisakis" (és un paràsit que pot trobar-se en el peix. Les seves larves passen actives a l'aparell digestiu humà ...), és per això que hem de menjar els peixos crus, havent-los congelat prèviament ... atès que la congelació dels mateixos, mata aquest germen.
1. Tàrtar de tonyina:
Ingredients per a 4 persones:
- 400 grs. de filet de tonyina vermella, sense espines
- Mitja ceba morada o vermella, a trossos petits
- Mitja poma (tallada a trossets)
- Cogombrets (idem)
- El suc de mitja llimona
- Oli d'oliva (1 cullerada sopera)
- Soja (1 cullerada de cafè amb llet)
- Mel (1 cullerada petita)
- Sal i pebre
Un cop descongelat, agafeu el filet de tonyina i ho talleu a trossets quadrats petits. El poseu en un bol i ho reserveu.
Feu el mateix amb la ceba, la poma i els cogombrets.
Seguidament ho barregeu tot amb la tonyina.
En una salsera poseu el suc de mitja llimona, la cullerada sopera d'oli d'oliva, la de soja i la de mel i ho barregeu, remenant tot amb una cullera de fusta.
A continuació incorporeu la salsa al bol de la tonyina, ho remeneu tot i ho salpebreu.
Agafeu 4 motllos rodons i els ompliu amb la barreja anterior.
Si voleu el podeu decorar per sobre amb cibulet o amb una cullerada de llavors de sèsam (optatiu).
2. Tàrtar de salmó:
Ingredients per a 4 persones:
- 400 grs. de salmó, preferiblement llom
- Mitja ceba tendra
- 30 grs. de tàperes
- 30 grs. de cogombrets
- 2 cullerades soperes de mostassa antiga marca la Maille
- 2 cullerades soperes de salsa Perrins o Worcestershire
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre negre acabat de moldre
- Cibulet per decorar (optatiu)
El salmó és un peix amb moltes proteïnes i àcid grassos omega-3
Contribueix a disminuir els problemes de colesterol i triglicèrids i fluidifica la sang. És especialment recomanable per a persones amb problemes cardiovasculars.
Netejar el llom del salmó retirant la pell amb l'ajuda d'un ganivet afilat.
Molt important: congelarem aquest tros de salmó durant 48 hores per tal d'evitar tot el relacionat amb el "anisakis" (és un paràsit que pot trobar-se en el peix. Les seves larves passen actives a l'aparell digestiu humà ...), és per això que hem de menjar els peixos crus, havent-los congelat prèviament ... atès que la congelació dels mateixos, mata aquest germen.
Un cop descongelat, li retirarem les espines i el reservarem.
Trossejarem la ceba tendra i la posarem en un bol juntament amb les tàperes i els cogombrets (a trossets). Remenarem bé.
Afegirem l'oli d'oliva, la salsa Perrins, la mostassa, la sal i el pebre acabat de moldre i el reservarem.
Tallarem el salmó a daus petits d'un cm. i li afegirem la resta.
Ho remenarem tot bé. El posarem en uns motlles rodons i li afegirem, com a decoració, el cibulet per sobre.
Es pot acompanyar amb pa de motlle torrat i també amb mantega de vaca dolç (optatiu).
No hay comentarios:
Publicar un comentario